"Zdrów jak ryba"
Co potrzebowaliśmy?
80 g roszponki Fit&Easy50 g mixu sałat Party Fit&Easy
80 g szpinaku świeżego
6 sztuk wędzonych brzuszków łososia
6 truskawek
20 g sera pleśniowego
6 szalotek
6 oliwek czarnych
0,5 małej cebuli
2 bratki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki musztardy francuskiej
Sól morska świeżo mielona
Pieprz czarny świeżo mielony
0,5 łyżeczki cukru
papryka ostra mielona
0,5 łyżeczki soku z cytryny
Z oliwy z oliwek, musztardy francuskiej, pieprzu, soli, papryki ostrej, soku z cytryny, cukru zrobić sos.
Szpinak, mix sałat i roszponkę ułożyć na talerzyku i oblać sosem.
Na wierzch poukładać resztę składników pokrojonych w mniejsze kawałki.
Ciekawe połączenie smaków ostrego sera i intensywnego łososia z delikatnymi truskawkami i sałatami.
Przepis na potrawę bierze udział w Konkursie dla blogerów pt. „Inspiruje nas Fit&Easy”
Cudnie to Wygląda!,i wszystkie składniki co lubię:)super
OdpowiedzUsuńCóż za wspaniałość! Genialna! Jakby stworzona specjalnie dla mnie, kocham takie sałatki!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
cudowne smaki:)
OdpowiedzUsuńAle monumentalny półmisek!! ..i piękna kompozycja smaków :)
OdpowiedzUsuń