poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Tarta z malinami i rabarbarem


Bida w lodowce aż piszczy ! Piiiiiii !
Zaglądam do zamrażarki... muszą tu być jakieś owoce! Cholera! Końcówka mąki, resztka mleka, ostatni domowy dżem malinowy, brak jajek... oooo i w końcu uśmiech na twarzy :) Jak dobrze, że zamroziłam sobie trochę rabarbaru...

COŚ Z NICZEGO!
Co potrzebowałam?
100 g masła,
odrobina Soli,
1 kieliszek mleka,
1 szklanka mąki pszennej,
dżem malinowy- najlepszy domowej roboty,
1,5 kubka pokrojonego w kostkę rabarbaru,
1 łyżka majonezu,
0,5 szklanki cukru puderu

Z masła, mąki, mleka, 2 łyżek cukru pudru, soli, majonezu wyrobić kruche ciasto. Najlepiej zrobić to robotem kuchennym.
Wyłożyć ciasto na blaszce i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie posmarować dżemem malinowym, na wierzch wyłożyć rabarbar i posypać resztą cukru pudru.
piec w 200 stopniach przez 25-30min.

I JUŻ!


2 komentarze:

  1. Nie ma jak resztkowe pieczenie ;) Też ostatnio takie uskuteczniam ;) Wspaniała Ci wyszła ta tarta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o rany ja cudnie i apetycznie wygląda:)pyszności:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...