sobota, 7 grudnia 2013

Pstrąg curry z lubczykiem


Co potrzebowałam?
2 duże pstrągi
2 łyżeczki curry
4 gałązki lubczyku
4 pasterki cytryny
2 gałązki natki pietruszki
sól morska- MŁYNEK
pieprz czarny świeżo mielony
1 łyżka masła
olej rzepakowy
Pstrągi oczyścić, całe (na zewnątrz i w środku) nasmarować solą, pieprzem i curry. Do środka włożyć lubczyk, natkę pietruszki i po jednym plasterku cytryny. Sczepić całość wykałaczkami i podsmażyć na oleju rzepakowym z kawałkiem masła.
Podawać z ryżem i kawałkiem cytryny.



3 komentarze:

  1. Cudny obiad i bardzo zdrowy na dodatek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb, więc chętnie wciągnęłabym takiego pstrąga curry na obiadek :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...