Co potrzebowałam?
2 duże pstrągi2 łyżeczki curry
4 gałązki lubczyku
4 pasterki cytryny
2 gałązki natki pietruszki
sól morska- MŁYNEK
pieprz czarny świeżo mielony
1 łyżka masła
olej rzepakowy
Pstrągi oczyścić, całe (na zewnątrz i w środku) nasmarować solą, pieprzem i curry. Do środka włożyć lubczyk, natkę pietruszki i po jednym plasterku cytryny. Sczepić całość wykałaczkami i podsmażyć na oleju rzepakowym z kawałkiem masła.
Podawać z ryżem i kawałkiem cytryny.
pyszna rybka:)
OdpowiedzUsuńCudny obiad i bardzo zdrowy na dodatek :)
OdpowiedzUsuńPstrąg to jedna z moich ulubionych ryb, więc chętnie wciągnęłabym takiego pstrąga curry na obiadek :)
OdpowiedzUsuń