sobota, 23 listopada 2013

Pasta z pstrąga gotowanego na parze z jajkiem


Co potrzebowałam?
1 pstrąg
2 średnie jajka
0,5 średniej cebuli
0,5 cytryny
pieprz czarny mielony
sól morska
papryka słodka mielona
1 łyżka majonez
1 łyżka jogurt grecki
Pstrąga patroszyć, oczyścić, natrzeć sokiem z cytryny z zewnątrz i w środku. Posypać solą i pieprzem. Gotować na parze 25 min.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.

Jajka ugotować na twardo (od momentu gotowania wody 10 min). Obrać, pokroić w kostkę.

Z gotowego pstrąga, lekko przestudzonego, zdjąć skórkę (nasza bardzo smakowała kotką). Resztę mięsa obrać tak by nie było ości.

4 komentarze:

  1. lubię pasty rybne ale takiej nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pasta, nie jadłam nigdy z pstrąga :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dałam się uwieść wyobrażeniu o smaku tej pasty. Jestem bardzo za i zaraz kupię stosowne składniki.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...