niedziela, 26 maja 2013

Słonecznik z marchewką i pietruszką na patelni


Takie warzywka na patelni częściej jemy zimą czy jesienią, jednak potrzeba opróżnienia zamrażarki przewyższyła :D Kolejną częścią opróżniania zamrażarki będzie zdecydowanie zupka!

Co potrzebowałam?
1 średnia marchewka,
1 średnia pietruszka,
0,5 szt papryki zielonej,
10 cebulek szalotek,
1 łyżka słoneczniku łuskanego,
1 łyżeczka syropu klonowego,
koperek suszony,
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz czarny- MŁYNEK,
papryka ostra mielona,
1 łyżeczka oliwy extra vergin

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plastry. Podsmażać przez chwilę na suchej patelni, lekko podlać wodą. Jak woda wyparuje dolać oliwę i pokrojoną w paski paprykę, szalotkę i słonecznik. Dodać syrop klonowy i przyprawić. Podsmażać do zarumienienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...