piątek, 29 marca 2013

Panierowane chrupiące kalmary


Wysłać chłopaków na zakupy to przyjdą z pełną torbą... 
PYSZNOŚCI!
Miły gość, dobre jedzenie, wesoły wieczór, wspaniałe historie. Takie wieczory zapamiętuje się na długie czasy! 
Kuchnia już prawie gotowa, jeszcze tylko brakuje nowej kuchenki, okapu i zlewu. Rafał z Adasiem spisali się na medal! Chyba muszę im jakieś wystrugać z ziemniaka hehe
A Wielkanoc tusz tusz... właśnie zrobiłam sobie przerwę w ogarnianiu chaty po tym małym remoncie :)

Co potrzebowałam?
300 g kalmary,
1 kubek mąka pszenna,
2 szt jajko,
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz czarny- MŁYNEK,
papryka ostra Prymat,
0,5 kubka olej

Jajko roztrzepać w miseczce z solą, pieprzem i papryką ostrą.
Kalmary namoczyć w jajku i obtoczyć mąką.
Od razu wrzucać je na mocno rozgrzany olej na patelni i obsmażać do przyrumienienia.
Przed podaniem posyp solą i skrop sokiem z cytryny.




2 komentarze:

  1. nigdy nie jadłam kalmarów, ciekawa jestem jak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow.. chyba bym się nie odważyła spróbować/przygotować;D
    Pokłony!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...