niedziela, 3 lutego 2013

Crepa con fruteria


Podróż do Meksyku... Oddajemy się zapomnieniu dzięki kukurydziano- cynamonowym placuszkom z owocowym farszem z nutką mięty i tequili.




Na placuszki będą potrzebne:
  • 1 szklanka mleka 3,2%,
  • 60 gram mąki kukurydzianej,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka cukru trzcinowego,
  • 1 niecała łyżeczka cynamonu,
Na owocowy farsz:
  • 5 sztuk truskawek,
  • 1 garść malin,
  • 1 garść jeżyn,
  • 1 kieliszek tequili,
  • 2 łyżki cukru trzcinowego,
  • 2 listki mięty
  • 1 łyżka masła niesolonego,

  • Dodatkowo:
  • polewa czekoladowa


1. Z mleka, mąki kukurydzianej, jajka, 1 łyżki cukru trzcinowego i szczypty cynamonu robimy ciasto na naleśniki, dokładnie mieszając wszystkie składniki.
2. Na wysmarowanej olejem patelni smażymy naleśniki.
3. Na innej patelni roztapiamy masło, dodajemy owoce, 2 łyżki cukru trzcinowego, kieliszek tequili i drobno posiekane listki mięty, robimy farsz owocowy.
4. Podajemy z polewą czekoladową.

Pyszności!!







2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...