Co potrzebowałam?
1 opakowanie łososia wędzonego w plastrach200 g sera białego
0,5 ogórka
sól, pieprz czarny mielony
2 płaty papieru ryżowego
2 łyżki czubrycy
1 ząbek czosnku
Biały ser, obranego ogórka, czosnek zmiksować na gadką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Rozłożyć na blacie folię spożywczą, położyć na nią dwa papiery ryżowe złączone ze sobą jednym bokiem na 1,5 cm. Wlać do miseczki wodę, namoczyć rękę, a następnie papier.
Na papier nałożyć plasterki łososia. Na łososia serek.
Rozłożyć na blacie folię spożywczą, położyć na nią dwa papiery ryżowe złączone ze sobą jednym bokiem na 1,5 cm. Wlać do miseczki wodę, namoczyć rękę, a następnie papier.
Na papier nałożyć plasterki łososia. Na łososia serek.
Następnie zwinąć w rulonik (oczywiście nie zawijać folii). Jak już będzie rulonik, zawinąć go dość ściśle w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę.
Wyciągnąć z lodówki pokroić na kawałki 3 cm, obtoczyć w czubrycy (jeżeli nie jesteście fanami czubrycy można zostawić nieobtoczone).
pyszności!!!
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńLubię roladki z łososia, ale z papierem ryżowym jeszcze nie robiłam. Wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńTen zestaw bardzo mi się podoba.
OdpowiedzUsuńCudne roladki!
Dla mnie bomba! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam łososia....świetny pomysł z tym papierem ryżowym. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńRoladki urodziwe, papier ryżowy to doskonały pomysł, czubricę uwielbiam. Całość smakowicie się zapowiada
OdpowiedzUsuńBardzo lubię cubrice, łosoś wygląda wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńRewelacja! Idealne na imprezę :)
OdpowiedzUsuń