sobota, 1 lutego 2014

Roladki z łososia w papierze ryżowym i czubrycy


Co potrzebowałam?
1 opakowanie łososia wędzonego w plastrach
200 g sera białego
0,5 ogórka
sól, pieprz czarny mielony
2 płaty papieru ryżowego
2 łyżki czubrycy
1 ząbek czosnku

Biały ser, obranego ogórka, czosnek zmiksować na gadką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Rozłożyć na blacie folię spożywczą, położyć na nią dwa papiery ryżowe złączone ze sobą jednym bokiem na 1,5 cm. Wlać do miseczki wodę, namoczyć rękę, a następnie papier.

Na papier nałożyć plasterki łososia. Na łososia serek.

Następnie zwinąć w rulonik (oczywiście nie zawijać folii). Jak już będzie rulonik, zawinąć go dość ściśle w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę.

Wyciągnąć z lodówki pokroić na kawałki 3 cm, obtoczyć w czubrycy (jeżeli nie jesteście fanami czubrycy można zostawić nieobtoczone).












9 komentarzy:

  1. Lubię roladki z łososia, ale z papierem ryżowym jeszcze nie robiłam. Wygląda wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten zestaw bardzo mi się podoba.
    Cudne roladki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam łososia....świetny pomysł z tym papierem ryżowym. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Roladki urodziwe, papier ryżowy to doskonały pomysł, czubricę uwielbiam. Całość smakowicie się zapowiada

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię cubrice, łosoś wygląda wspaniale :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Rewelacja! Idealne na imprezę :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...