Co potrzebowaliśmy?
2 średnie piersi z kurczaka
30 g żółtego sera
1 łyżka listków tymianku
sól morska- MŁYNEK
pieprz czarny świeżo mielony
1 puszka kukurydzy
1 średnie kiszone jabłko
2 łyżki oliwy z oliwek
Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i rozbić na dość cienko, posypać solą i pieprzem. Na każdym kawałku, na brzegu położyć plasterek żółtego sera i posypać listkami tymianku.
Zwinąć w rulonik i obsmażać przez około 5 min na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
Zwinąć w rulonik i obsmażać przez około 5 min na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek.
Całą zawartość puszki kukurydzy wsypać do garnka i gotować na małym ogniu do momentu aż cała woda wyparuje. Następnie zmiksować blenderem i przecisnąć przez drobne sitko aby puree było gładkie.
Przed podaniem można lekko podgrzać.
Przed podaniem można lekko podgrzać.
Kiszone jabłko jest to jabłko które wsadziliśmy razem z kapustą jak ją kisiliśmy, po około półtora miesiąca było gotowe do jedzenia.
Jabłko pokroić w ćwiartki.
Podawać wszystko razem.
Jabłko pokroić w ćwiartki.
Podawać wszystko razem.
kuuurcze!! to wygląda bosko <3
OdpowiedzUsuńzjadłabym! ;)
jak to pięknie podane! jadłabym oczami <3
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńKiszonego jabłka to jeszcze nie jadłam. Co za smaki i podanie :-) jem oczami
OdpowiedzUsuńO mamusiu, wersja full exclusive! Bardzo apetycznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńpuree kukurydziane, świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńSuper podanie takie jak na konkurs gastronomiczny. Mniam ....
OdpowiedzUsuńKiszone jabłko, zazdroszczę Ci kiszonej własnej kapusty, a kiedy przeczytałam o jabłku to dosłownie skręciło mnie z zazdrości :) Mus kukurydziany - super pomysł, a roladki wyglądają bardzo interesująco, ale i tak moim zdaniem wszystko bije na głowę kiszone jabłko. Teraz siedzę taka skręcona i ślinka mi cieknie. Myślę sobie jak tu zakisić kapustę na trzecim piętrze.
OdpowiedzUsuń