0,5 kg mięso mielone drobiowe
1 mała czerstwa bułka
mleko do namoczenia bułki
1 średnia cebula
1 średnie jajko
sól, pieprz czarny świeżo mielony
bułka tarta do obtoczenia
olej rzepakowy do smażenia
1 kulka mozzarelli
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku (zostawić na 10 min).
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor.
Wymieszać mięso mielone, namoczoną i odsączoną bułkę, cebulę, sól, pieprz, jajko. Uformować placek wielkości dłoni, na środku położyć plasterek mozzarelli i przykryć drugim plackiem z mięsa. Dobrze skleić boki. Obtoczyć w bułce tartej.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor.
Wymieszać mięso mielone, namoczoną i odsączoną bułkę, cebulę, sól, pieprz, jajko. Uformować placek wielkości dłoni, na środku położyć plasterek mozzarelli i przykryć drugim plackiem z mięsa. Dobrze skleić boki. Obtoczyć w bułce tartej.
Na patelni mocno rozgrzać olej. Obsmażyć na nim kotlety z dwóch stron.
Mielonych z mozarellą jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńapetyczne danie,
OdpowiedzUsuńJadłam - świetnie smakują :)
OdpowiedzUsuń