niedziela, 1 grudnia 2013

Kotlety mielone z mozzarellą



Co potrzebowałam?
0,5 kg mięso mielone drobiowe
1 mała czerstwa bułka
mleko do namoczenia bułki
1 średnia cebula
1 średnie jajko
sól, pieprz czarny świeżo mielony
bułka tarta do obtoczenia
olej rzepakowy do smażenia
1 kulka mozzarelli

Czerstwą bułkę namoczyć w mleku (zostawić na 10 min).

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor.

Wymieszać mięso mielone, namoczoną i odsączoną bułkę, cebulę, sól, pieprz, jajko. Uformować placek wielkości dłoni, na środku położyć plasterek mozzarelli i przykryć drugim plackiem z mięsa. Dobrze skleić boki. Obtoczyć w bułce tartej.

Na patelni mocno rozgrzać olej. Obsmażyć na nim kotlety z dwóch stron.

4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...