Co potrzebowałam?
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
4 łyżki roztopionego ostudzonego masła
4 łyżki wody mineralnej gazowanej
3 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 kubka małych winogron
0,5 kubka musu z jabłek i bananów STOVIT
słonecznik łuskany KRESTO
Wszystkie składniki powinny być temperatury pokojowej.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem. Dodawać po kolei ciągle mieszając trzepaczką (można mikserem) jogurt naturalny, wodę, masło.
Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem. Dodawać po kolei ciągle mieszając trzepaczką (można mikserem) jogurt naturalny, wodę, masło.
Winogrona oczyścić z łodyżek, umyć.
Jeżeli chodzi o mus to można kupić gotowy lub zmiksować na gładką masę 1 banana, 2 średnie, obrane jabłka z 1 łyżką cukru waniliowego.
Jeżeli chodzi o mus to można kupić gotowy lub zmiksować na gładką masę 1 banana, 2 średnie, obrane jabłka z 1 łyżką cukru waniliowego.
Naszykować papilotki (u mnie te mniejsze), włożyć je do foremki. Do każdej wlać do połowy ciasto, włożyć po 2-3 winogrona i zalać je ciastem. Na wierzchu posypać słonecznikiem. Piec przez 25 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu, poczekać aż lekko przestygną, zdjąć papilotki i każdą nadziać musem jabłkowo bananowym używając szprycy (w miejscu gdzie są winogrona powstaną dziurki).
Ale fajne babeczki :) Świetne smaki połączone ze sobą.
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńBabeczki wyglądają pysznie. Słodkie maleństwa :)
OdpowiedzUsuńRozkoszne babeczki!
OdpowiedzUsuńPorwałabym Ci jedną do jutrzejszej porannej kawy...
Uwielbiam muffinki w każdej postaci , ale w takiej owocowej jeszcze nie miałam okazji spróbować. Nie wątpie że sa pyszne i pewnie jak to przy okazji wszystkich innych, siedziałabym i podjadał az nagle bym sie ocknęla że pochłonęlam prawie wszystkie : d Raz nie zawsze , czasami można : D
OdpowiedzUsuńale fajny pomysł z zamknięciem winogron w babeczkach :)
OdpowiedzUsuń