Co potrzebowałam?
200 g makaronu szpinakowego Czaniecki1 średnia cukinia
1 średnia cebula
300 g łosoś filet
150 g fety
200 ml śmietany kremówki
200 g białego sera
sól morska, pieprz czarny mielony
papryka ostra
1 łyżka soku z cyrtyny
oliwa z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka bazylii
Makaron szpinakowy gotować dosłownie chwileczkę, około 3 min aby tylko lekko zmiękł.
Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek posiekać na bardzo drobno i podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Wymieszać makaron z cebulką i czosnkiem (razem z oliwą)
Cebulkę pokroić w kostkę, czosnek posiekać na bardzo drobno i podsmażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Wymieszać makaron z cebulką i czosnkiem (razem z oliwą)
Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Łososia oczyścić i pokroić również w kostkę (razem ze skórą). Następnie skropić go sokiem z cytryny, obsypać solą i pieprzem.
Śmietanę kremówkę wymieszać z białym serem, papryką ostrą, solą, pieprzem i bazylią.
Na blaszkę wysypać cukinię, następnie makaron, łososia i ser feta pokrojony w kostkę.
Śmietanę kremówkę wymieszać z białym serem, papryką ostrą, solą, pieprzem i bazylią.
Na blaszkę wysypać cukinię, następnie makaron, łososia i ser feta pokrojony w kostkę.
Zalać wszystko śmietaną z białym serem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 min.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 min.
Łosoś! Dawno go nie było na moim talerzu :) pyszne zestawienie!
OdpowiedzUsuńUczta dla podniebienia! Super :)
OdpowiedzUsuńpyszny obiad:)
OdpowiedzUsuńszpinakowy makaron-ulalal, nie jadłam takiego. Smakuje szpinakiem? ;D
OdpowiedzUsuń