środa, 10 lipca 2013

Salsa z ogórków, dyni i rzodkiewki


Nie zapeszam, nic nie pisze...
Cisza, pukam w niemalowane, 
kopa w cztery litery i idę do przodu.
Idziemy razem.

Co potrzebowaliśmy?
1 średni ogórek
5 rzodkiewek
3 łyżki dyni marynowanej
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
1,5 łyżeczki soku z cytryny
pieprz czarnny świeżo zmielony
sól morska świerzo zmielona
0,5 łyżeczki oliwy pietruszkowej

Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i również pokroić w kostkę. Dynie marynowaną (pokrojoną w kostkę) podsmażyć na suchej patelni. Wszystkie warzywa wymieszać razem dodając sok z cytryny, oliwę pietruszkową, posiekany drobno szczypiorek i pietruszkę, posolić i popieprzyć.




5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...