No, Kochani, mam do Was pytanko... zostawiliście sobie troszkę smaku szparagów w słoiczkach?
Co potrzebowaliśmy?
0,5 kg małych szparagów białych
2 kubki wody
2,5 łyżki cukru
0,5 kubka octu
2 kulki ziela angielskiego
2 listki laurowe
2 łyżki gorczycy
1 łyżeczka soli
Szparagi obrać, my poprzecinaliśmy ja na pół i włożyliśmy do słoiczka, ale można włożyć całe. Wsypujemy gorczycę.
Wodę zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą i cukrem. Jak się zagotuje dodać ocet, poczekać aż się znów zagotuje i zalać słoiczki ze szparagami. Od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem aby słoiczki się zassały.
Wodę zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, solą i cukrem. Jak się zagotuje dodać ocet, poczekać aż się znów zagotuje i zalać słoiczki ze szparagami. Od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem aby słoiczki się zassały.
takich jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńouu ale bym zjadłaaa
OdpowiedzUsuńja niestety nie ;/ a jak patrzę na Twoje to już żałuję !!
OdpowiedzUsuńuwielbiam komentarze : ale bym to zjadl... nie lepiej zrobic i wtedy komentowac;/
OdpowiedzUsuń