wtorek, 25 czerwca 2013

Pasta z wątróbki z kaparami i zielonymi oliwkami


Cytaty cy nie cytaty?
Kinga, a Ty dalej jesteś taka nerwowa?
Nie powiem Ci bo się zaraz zdenerwujesz...
I już mi się podniosło ciśnienie...
Ja nie wiem, ja nie rozumiem, w dupie to mam!
Nie lubię się obrażać, strzelam fochy na 3 minuty.
Czasami nic nie mówię, lubię się śmiać.

Co zrobimy w końcu z tej wątróbki??!!
150 g wątróbki (z kurczaka)
1 mała cebula
3 oliwki zielone
14 kaparów
2 małe gałązki tymianku
sól morska
pieprz czarny
1/3 łyżeczki curry
80 g masła
2 łyżki oliwy z oliwek



Cebulkę pokroić w kostkę.
Wątróbkę mieliśmy mrożoną. Odmroziliśmy ją wkładając w zawiązanym woreczku do garnka z wodą i gotując (w worku) przez około 30 min na średnim ogniu.
Następnie podsmażyliśmy z cebulką na patelni na oliwie z oliwek. Zdjęliśmy z ognia i poczekaliśmy aż lekko przestygnie.
Następnie zmiksowaliśmy dokładnie wszystkie składniki razem na gładką masę.
Podaliśmy z kawiorem i bułeczkami włoskimi :)

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...