A na kolację zrobiliśmy tosty z bułeczek które upiekliśmy na śniadanie.
Do tego groszek z marchewką, klasyka- ale lubimy taką :)
2 średnie marchewki ,
0,5 puszki groszku konserwowego ,
pieprz biały ,
sól ,
1 łyżeczka syropu klonowego ,
1 łyżka masła ,
koperek,
Marchewkę pokroić w plastry.
Położyć na patelnię i zalać 1/3 kubka wody.
Jak woda wyparuje dodać odcedzony groszek. Posolić, popieprzyć, dodać koperek.. Chwilkę razem podsmażać. Następnie dodać masło i syrop klonowy. Podsmażać jeszcze razem jakieś 5 min na średnim ogniu.
Położyć na patelnię i zalać 1/3 kubka wody.
Jak woda wyparuje dodać odcedzony groszek. Posolić, popieprzyć, dodać koperek.. Chwilkę razem podsmażać. Następnie dodać masło i syrop klonowy. Podsmażać jeszcze razem jakieś 5 min na średnim ogniu.
pięknie podane:)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię marchewkę z groszkiem :D
OdpowiedzUsuńŚwietnie podane! :)
Łał... Cudownie wygląda
OdpowiedzUsuńJuż dawno jadłam, smakowicie wygląda.
OdpowiedzUsuń