sobota, 25 maja 2013
Boczniaki ze szpinakiem i szynką parmeńską
Jak będzie? Tak czy inaczej? - tego nigdy nie wiemy. Możemy planować, kombinować, rozmyślać, a los i tak płata figle...
Co jutro na obiad? Może pierogi? Cały dzień chodzisz i myślisz o jutrzejszych pierogach, a na następny dzień robisz całkiem co innego :)
Co potrzebowałam?
4 średnie boczniaki,
80 g szpinaku świeżego,
szynka parmeńska,
1 mała cebula,
1 ząbek czosnku,
4 łyżki śmietany kremówki,
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz czarny- MŁYNEK,
1 łyżka masła
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Na maśle na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka i czosnek bardzo drobno. Dodać boczniaki pokrojone na mniejsze kawałki i podsmażać razem na średnim ogniu 6 min. Dodać liście szpinaku, przyprawić solą i pieprzem. Jak szpinak zmniejszy swoją objętość zdjąć z ognia. Dodać do dania kawałki szynki parmeńskiej i dobrze wymieszać. Przełożyć na blaszkę, zalać śmietaną i wsadzić do piekarnika. Piec około 15 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszne:)
OdpowiedzUsuńMini danie, jak Rafała nie ma w domu :D To takie sobie właśnie sama dla siebie robię :)
Usuń