sobota, 6 kwietnia 2013

Kruchy schabowy z curry w sosie majonezowym z pieczarkami i szynką


Właśnie Chwastek przebiegł mi po klawiaturze, wciskając przy okazji wstecz... to chyba jakiś znak bo chciałam narzekać na pogodę hehe
Wracam z pracy, wchodzę po schodach z uśmiecham na twarzy. Po drodze na 2 piętro ściągam czapkę, zaplątuję się w szalik i kabelek od słuchawek. Na 1 piętrze czuję ładny zapach. Rozpinam kurtkę, spada mi torebka, wsadzam do kieszeni rękawiczki. 
Wchodzę do mieszkania, roztrzepana, wpół rozebrana. 
CZEŚĆ, ALE PACHNIE!
CZEŚĆ, TO DOBRZE, ŻE PACHNIE... MAM COŚ DLA CIEBIE. Podaje mi coś do ręki. Uśmiecham się.
ALE FAJNIE WRÓCIĆ PO PRACY DO NIEPUSTEGO MIESZKANIA :D

Co potrzebował?
2 kotlety ze schabu,
1 łyżeczka suchej pietruszki zielona,
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz czarny- MŁYNEK,
curry,
papryka ostra mielona,
oliwa z oliwek,
6 pieczarek,
100 g wędliny,
1 mała cebula biała,
3 łyżki majonezu.



Schab rozbić, posypać z obydwu stron solą, pieprzem, papryką i suszoną pietruszką.
Złożyć na pół i rozbić delikatnie jeszcze raz. Posypać curry.

  • Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni grillowej i obsmażyć kotlety prez około 15min. zdejmujemy i kładziemy na blaszce.
  • Kr

Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni grillowej i obsmażyć kotlety prez około 15min. zdejmujemy i kładziemy na blaszce.
Kroimy cebulę w piórka, pieczarki i wędlinę w kostkę.
Obsmażamy na patelni po schabowym, dodajemy troszkę oliwy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Przekładamy do miseczki i mieszamy z majonezem. Wykładamy na schabowym.
Pieczemy w 180 stopniach przez 20 min.
A do tego zrobił pyszne puree z marchewki, pasty truflowej i ziemniaków.



3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...