czwartek, 7 lutego 2013

Pumpernikiel z mulami po włosku


Coś na zdrowo, na śniadanko, po morsku... Zaglądam do lodówki, hmmm... co by tu wykombinować. Oooo pumpernikiel i trochę muli, trzeba je szybko wykorzystać!!!

I wyciągnęłam:
2 kromki pumpernikiel,
0,5 szklanki muli bez muszli,
2 łyżki kukurydzy,
4 oliwki zielone,
3 łyżki startego sera edamskiego,
0,5 sztuki cebuli,
bazylia,
oregano,
sól czosnkowa,
pieprz czarny świeżomielony,
2 krople tabasco,
2 łyżki oliwa z oliwek

Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulkę posiekaną w drobną kostkę, dodać mule chwilkę podsmażać ciągle mieszając i przykryć pokrywką na około 3 min na małym ogniu. Dodać kukurydzę i wszystkie zioła, przyprawy i tabasco. Chwilkę podsmażyć i ściągnąć z ognia, puki ciepłe dodać ser aby się rozpuścił i dobrze i szybko wymieszać.
Na pumpernikiel położyć jeszcze ciepłą potrawkę z muli i oliwki przekrojone na pół.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...