sobota, 9 lutego 2013

Krewetki z pomidorkami koktajlowymi w nutce czosnku


Prawdziwy afrodyzjak, idealny dla zakochanych na romantyczną kolację. Owoce morza to Nasz przysmak, po prostu je uwielbiamy!!! Szkoda tylko, że u Nas w Polsce są one dość drogie, chociaż już coraz bardziej popularne. Tym razem skusiliśmy się na krewetki, wyszły pysznie... robiąc krewetki stawiamy na ich naturalność i nie używamy za dużo przypraw i ziół aby nie zabić ich smaku.

Co potrzebujemy?
350g krewetek mrożonych,
5 pomidorków koktajlowych,
2 ząbki czosnku,
0,5 szklanki soku pomidorowego pikantnego Pudliszki
0,5 sztuki cytryny,
1 łyżka masła,
0,5 łyżki oliwy z oliwek,
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz czarny- MŁYNEK

Masło roztopić na patelni, podsmażyć czosnek pokrojony w plasterki, dodać krewetki uprzednio rozmrożone. Doprawić solą i pieprzem, podsmażać około 1 min, dodać oliwę z oliwek, plasterek cytryny ze skórką i pomidorki przecięte na pół, skropić sokiem z reszty cytryny, chwilkę razem podsmażać. Dolać sok Pudliszki, zagotować i gotować do momentu aż sok się zredukuje i zgęstnieje.
Podawać ciepłe z chrupiącą bagietką.





4 komentarze:

  1. jakoś nie mam przekonania do tych owoców.. Aczkolwiek tak kolorowo to bardzo faaajnie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. fantastyczne podanie krewetek - moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie jadłam krewetek, ale Twoje wyglądają pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szukałam inspiracji na krewetki no i znalazłam :) Smakowicie wyglądają :) !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...