poniedziałek, 10 marca 2014

Sałatka z fenkułem, pomelo i selerem naciowym


Co potrzebowałam?
0,5 kopru włoskiego (fenkuł)
0,5 pomelo
3 łodygi selera naciowego
0,5 małej sałaty
1 łyżka nasion dyni
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól morska i pieprz czarny mielony
1 łyżeczka syropu klonowego

Pomelo przeciąć na pół, zdjąć skórkę i podzielić na kawałki ściągając wszystkie błonki.

Z selera naciowego pościągać wszystkie włukana.

Koper włoski dobrze umyć i jeżeli wierzchnia skórka nie jest ładna to ją obrać.

Seler naciowy pokroić w równe kawałki, włożyć do miseczki i wymieszać z majonezem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.

Koper włoski pokroić w piórka, pomelo pokroić w piramidki.

Wszystkie składniki można wymieszać razem w miseczce lub każdemu z osobna na talerzyku ułożyć opłukane listki sałaty, na nich położyć seler naciowy w sosie, na wierzchu pomelo i fenkuła, posypać pestkami dyni.



4 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...