sobota, 22 lutego 2014

Quesadilla z czerwoną fasolką i frankfurterkami


Co potrebowalam?
10 placków tortilli (moje były własnoręcznie robione)
1 puszka fasolki czerwonej
10 frankfurterek
1 duża cebula
5 łyżek startego sera żółtego (np. cheddar, gouda, edamski)
2 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka maku mielonego BackMit
sól, pieprz czarny mielony
1 łyżka oliwy z oliwek
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć na niej frankfurterki i cebulę posiekaną w kostkę, doprawić delikatnie solą, papryką słodką mieloną i pieprzem.

Majonez, jogurt naturalny, mak, czosnek posiekany w drobną kostkę, sól i pieprz wymieszać razem. 5 tortilli posmarować sosem, na każdą nałożyć po trochę fasolki i frankfurterek z cebulką. Posypać tartym serem i przykryć drugim kawałkiem tortilli.

Pokroić quesadille na 6 części w trójkąciki.


6 komentarzy:

  1. Pysznie się prezentuje!
    I pomysł z kiełbaskami mi się podoba.

    OdpowiedzUsuń
  2. To danie stworzone dla osób kreatywnych, pozwala na dużą dowolność dobierania
    składników do nadzienia i "wysprzątać" lodówkę z resztek, bardzo fajna propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, w życiu nie spodziewałam się w nich takiego składu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. pycha:) poczęstowałabym się :)

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę przyznać, że super i dobrze też, że robiłaś tortille samodzielnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...