sobota, 9 sierpnia 2014

Placuszki z cukinii, semoliny i parmezanu


Przepis ten jest bardzo prosty, szybki, a efekt wyśmienity!

Co potrzebowałam?
1,5 średniej cukini
1 średnie jajko
3 łyżki semoliny
3 łyżki parmezanu startego
sól, pieprz czarny mielony
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach (ja robię to razem z e skórą). Włożyć do miseczki i posolić, odstawić na 20 min. Następnie odlać nadmiar wody.

Dodać do cukinii, jajko, semolinę, pieprz do smaku, parmezan. Dobrze wymieszać. Następnie ułożyć na blaszce do pieczenia placuszki.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 min.

2 komentarze:

  1. Przepyszne placuszki!
    Mam na nie wielką ochotę.

    OdpowiedzUsuń
  2. skoro jest przepis, jest czas i jest ochota to ruszam do kuchni!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...