Co potrzebowałam?
0,5 kopru włoskiego (fenkuł)
0,5 pomelo
3 łodygi selera naciowego
0,5 małej sałaty
1 łyżka nasion dyni
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól morska i pieprz czarny mielony
1 łyżeczka syropu klonowego
Pomelo przeciąć na pół, zdjąć skórkę i podzielić na kawałki ściągając wszystkie błonki.
Z selera naciowego pościągać wszystkie włukana.
Koper włoski dobrze umyć i jeżeli wierzchnia skórka nie jest ładna to ją obrać.
Z selera naciowego pościągać wszystkie włukana.
Koper włoski dobrze umyć i jeżeli wierzchnia skórka nie jest ładna to ją obrać.
Seler naciowy pokroić w równe kawałki, włożyć do miseczki i wymieszać z majonezem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.
Koper włoski pokroić w piórka, pomelo pokroić w piramidki.
Koper włoski pokroić w piórka, pomelo pokroić w piramidki.
Wszystkie składniki można wymieszać razem w miseczce lub każdemu z osobna na talerzyku ułożyć opłukane listki sałaty, na nich położyć seler naciowy w sosie, na wierzchu pomelo i fenkuła, posypać pestkami dyni.
ciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuńpyszne i pieknie podane!
OdpowiedzUsuńBardzo, ale to bardzo podoba mi się jej skład:-)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuń