Co potrzebowałam?
8 średnich ziemniaków3 średnie cebule
4 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki octu winnego
sól morska- MŁYNEK
pieprz czarny mielony
3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
Ziemniaki umyć dokładnie i ugotować w lekko osolonej wodzie. Jak już będą miękkie w środku, odcedzić, przestudzić i obrać.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, włożyć do miseczki, zalać octem i posolić solą morską, pougniatać ręką. Odstawić na 20 min.
Wymieszać w kubeczku majonez, jogurt grecki, sól, pieprz, szczypiorek.
W misce przekładać na zmianę po trochę ziemniaków pokrojonych w plasterki około 0,5 cm, cebulki i sosu. Wstawić do lodówki na około godzinkę aby wszystkie składniki przeszły.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, włożyć do miseczki, zalać octem i posolić solą morską, pougniatać ręką. Odstawić na 20 min.
Wymieszać w kubeczku majonez, jogurt grecki, sól, pieprz, szczypiorek.
W misce przekładać na zmianę po trochę ziemniaków pokrojonych w plasterki około 0,5 cm, cebulki i sosu. Wstawić do lodówki na około godzinkę aby wszystkie składniki przeszły.
Lubię!
OdpowiedzUsuńZ własnym majonezem...
Twoją chętnie bym się poczęstowała.
prosta i smaczna:)
OdpowiedzUsuńMniam .. taka prosta sałatka a jednocześnie taka pyszna.
OdpowiedzUsuńChyba takiej nie jadłam, wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
o jaaa ale to musi być dobre!
OdpowiedzUsuńuwielbiam sałatki ziemniaczane!! :)