sobota, 21 czerwca 2014

Lody truskawkowe na mleku z melisą i miętą


Co potrzebowałam?
250 g truskawek
2 dość duże listki melisy
4 listki mięty
100 ml mleka
2 łyżki cukru

Moje przepisy na lody są bez użycia maszynki do lodów. Używam widelca i zamrażarki :)

Truskawki oczyścić ze szypułek. Ugnieść je widelcem w miseczce razem z cukrem.

Następnie dodać pokrojoną w drobne kawałeczki melisę i miętę.
Dolać mleka i dalej ugniatać.

Włożyć do zamrażarki na co najmniej 2 godzinki.

Przed podaniem wyciągnąć 15 min wcześniej aby lody lekko zmiękły i można było zrobić kulki.


6 komentarzy:

  1. Mniam, pyszna kombinacja smakowa :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj z powrotem Kulinarny Zenicie ;)
    Lody są w sam raz dla mnie, bo nie posiadam maszynki za to widelec mam :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam domowe lody.
    niestety w tym roku nie zrobię bo jestem uziemnina w łóżku przez ciążę:(

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. takie połączenie musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny :)

Przepraszam za weryfikację obrazkową jednak zaatakowali mnie spamerzy i muszę z nimi walczyć!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...