Co potrebowalam?
10 placków tortilli (moje były własnoręcznie robione)1 puszka fasolki czerwonej
10 frankfurterek
1 duża cebula
5 łyżek startego sera żółtego (np. cheddar, gouda, edamski)
2 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka maku mielonego BackMit
sól, pieprz czarny mielony
1 łyżka oliwy z oliwek
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć na niej frankfurterki i cebulę posiekaną w kostkę, doprawić delikatnie solą, papryką słodką mieloną i pieprzem.
Majonez, jogurt naturalny, mak, czosnek posiekany w drobną kostkę, sól i pieprz wymieszać razem. 5 tortilli posmarować sosem, na każdą nałożyć po trochę fasolki i frankfurterek z cebulką. Posypać tartym serem i przykryć drugim kawałkiem tortilli.
Pokroić quesadille na 6 części w trójkąciki.
Pysznie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńI pomysł z kiełbaskami mi się podoba.
To danie stworzone dla osób kreatywnych, pozwala na dużą dowolność dobierania
OdpowiedzUsuńskładników do nadzienia i "wysprzątać" lodówkę z resztek, bardzo fajna propozycja.
Wow, w życiu nie spodziewałam się w nich takiego składu:)
OdpowiedzUsuńpycha:) poczęstowałabym się :)
OdpowiedzUsuńmuszę przyznać, że super i dobrze też, że robiłaś tortille samodzielnie :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń